Trollskogen Naturbarnehage

  • Skogbrynet 52
  • 1513   Moss
  • Tel: 99644816
  • Send oss e-post
Logg inn for å se alt innhold
Send e-post hvis du ikke får logget inn
  • Forsiden
  • Årsplan
  • Velkommen
  • EQ kompetanse
  • Lekemiljø
  • Miljøfyrtårn
  • Førskolegruppe
  • Vedtekter
  • Rammeplanen
  • Kosthold
  • Åpningstider og pris
  • Søknad om plass
  • Dokumentmappe
  • Bildegalleri
  • Gjestebok
  • Kosthold

    17/10/2022

    HELSE OG ERNÆRING

    75 % av barn i Norge under seks år tilbringer mesteparten av den tiden de er våkne i barnehagen. Om lag 6 000 barnehager huser nærmere 250 000 barn. Derfor er barnehagene en meget viktig arena for forebyggende helsearbeid.

    Matvaner etableres tidlig, og innholdet i måltidene som serveres er av stor betydning. Gode vaner har man med seg hele livet! Mat og måltider er en sentral del av den daglige virksomheten i barnehagen, og måltidene i barnehagene utgjør en betydelig del av barnets totale kosthold.

    Da vårt satsningsområde er natur og uteliv synes vi det i den sammenheng er naturlig å flette inn helse og ernæring. Barn i dag lever i et samfunn hvor tilgjengeligheten til søtsaker og usunn mat er veldig stor, vi ønsker å ta avstand fra dette og tilby barna en "sukkerfri" hverdag. Her er det ikke snakk om å være fanatiske, men fornuftige i de valgene vi gjør. Vi tror det er viktig å legge grunnlaget for et sunt kosthold allerede i barnehagealder.

    Vi ønsker at barna skal få opplevelser med et sunt og kreativt kosthold. Vi setter fokus på å lage mat sammen med barna, og ser på dette som et pedagogisk opplegg i barnehagen. Barnehagen tilbyr alle måltider i barnehagen. Det serveres frokost: havregryn med melk eller brød/knekkbrød med godt pålegg, grønt og frukt. Det serveres også et varmt, godt og sundt måltid minst to ganger i uken. Vi legger vekt på varmmat med grønnsaker og fisk.

     

    Trollskogen Naturbarnehage er  ”MER-ambassadør” som er en kampanje fra opplysningskontoret for frukt og grønt.

    For å være en mer –barnehage må man oppfylle følgende kriterier:

    * servere frukt og grønt som en del av måltidene.

    * praktisere fruktfest ved bursdagsfeiringer.

    * informere foresatte om satsningen og gjerne ha kosthold som et tema på foreldremøtene.

    * rapportere på egne medlemssider på  www.frukt.no