HELSE OG ERNÆRING
94 % av barn i Norge under seks år tilbringer mesteparten av den tiden de er våkne i barnehagen. Om lag 5 4200 barnehager huser nærmere 267 000 barn. Derfor er barnehagene en meget viktig arena for forebyggende helsearbeid.
Matvaner etableres tidlig, og innholdet i måltidene som serveres er av stor betydning. Gode vaner har man med seg hele livet! Mat og måltider er en sentral del av den daglige virksomheten i barnehagen, og måltidene i barnehagene utgjør en betydelig del av barnets totale kosthold.
Da vårt satsningsområde er natur og uteliv synes vi det i den sammenheng er naturlig å flette inn helse og ernæring. Barn i dag lever i et samfunn hvor tilgjengeligheten til søtsaker og usunn mat er veldig stor, vi ønsker å ta avstand fra dette og tilby barna en "sukkerfri" hverdag. Her er det ikke snakk om å være fanatiske, men fornuftige i de valgene vi gjør. Vi tror det er viktig å legge grunnlaget for et sunt kosthold allerede i barnehagealder.
Vi ønsker at barna skal få opplevelser med et sunt og kreativt kosthold. Vi setter fokus på å lage mat sammen med barna, og ser på dette som et pedagogisk opplegg i barnehagen. Barnehagen tilbyr alle måltider i barnehagen. Det serveres frokost: havregryn med melk eller brød/knekkbrød med godt pålegg, grønt og frukt. Det serveres også et varmt, godt og sundt måltid inntil to ganger i uken. Vi legger vekt på varmmat med grønnsaker og fisk.